بررسی دینکرد ششم
۵,۰۰۰,۰۰۰ ریال قیمت اصلی: ۵,۰۰۰,۰۰۰ ریال بود.۲,۵۰۰,۰۰۰ ریالقیمت فعلی: ۲,۵۰۰,۰۰۰ ریال.
مطالب کتاب دینکرد ششم گرچه اساساً مبتنی بر آثار زبانی و فرهنگی ایران باستان به ویژه منابع بازمانده از دورۀ ساسانی است؛ اما تدوین نهایی آن در سدۀ سوم هجری روی داده است و این زمانی است که به سبب تسلط دین جدید و تضعیق زردشتی و درهمشکستن نهادهای دولتی و رسمی مرتبط با آن، خط زبان فارسی میانه که بازتابدهندۀ این فرهنگ بود، در زیر تسلط زبان دری و خطی که ابهامها و دشواریهای خط فارسی میانه را نداشت، کاربرد و اهمیت خود را از دست داده بود.
از این رو موبدان دانشمند زردشتی بر آن شدند تا به منظور دفاع از دین و تعلیم آموزههای آن و حفظ سنتها و احکام دین، خط و زبان اصلی خود را که نمودار هویت آنان بود، نگهدارند و از همین رو است که همۀ آثار بازمانده به زبان فارسی میانه در این سده نوشته شده که مطالب آن مبتنی بر آثار مکتوب و احتمالاً شفاهی بازمانده از دورۀ ساسانی بوده و دینکرد مهمترین آنها است.
2 در انبار
وزن | 890 گرم |
---|---|
نویسنده | |
ناشر | |
نوع جلد |
شومیز |
قطع |
وزیری |
تعداد صفحات |
590 |
وضعیت نشر | |
نوبت چاپ |
چاپ اول |
سال نشر |
1392 |
شما شاید این را هم دوست داشته باشید
منجی باوری در کیش زرتشتی و ادیان ابراهیمی
موضوع کتاب منجی باوری در کیش زرتشتی و ادیان ابراهیمی مقایسه اعتقاد به منجی موعود در دین زرتشت با ادیان ابراهیمی یعنی دین اسلام، مسیحیت و یهودیت است.
در این اثر برخی از باورهای مشترک و متفاوت ادیان نام برده شده در زمینه مفاهیم و باورهای مربوط به منجی باوری و سیر تاریخی شکل گیری این قبیل از عقاید و افکار در میان آنان، مورد مطالعه تطبیقی قرار گرفته و نتایج به دست آمده از این مقایسه ارایه شده است.
نویسنده ابتدا به بیان آرای منجی باوری و مساله نجات از دیدگاه کیش زرتشتی پرداخته و پس از آن آرای یهودیت، مسحیت و اسلام را در این زمینه منعکس نموده است.
وی در این زمینه به آینده نگری اسرائیلی، عقاید مسیحیان در زمینه ظهور عیسی(ع)، عقیده زرتشتیان در مورد ظهور مزدیسنا، بیان دیدگاه های عهدین در زمینه رستاخیز عیسوی و نیز منجی باوری از دیدگاه مسلمانان و اعتقاد به امام مهدی(ع) اشاره نموده و تاریخچه ای از مباحث مهدویت و شخصیت و زندگانی امام مهدی ارایه کرده است.
مطابقت دادن شخصیت امام مهدی با منجی موعود از دیدگاه مسلمانان، دیدگاه مسلمانان و شیعیان در مورد غیبت و ظهور امام مهدی، زمان و علایم ظهور از منظر آنان و مباحثی در مورد ویژگی های آن امام از منظر شیعه و اهل سنت از دیگر مندرجات این نوشتار است.
دین زردشتی و ادیان دیگر
تأثیر و تأثر ادیان بر یکدیگر یکی از مهمترین بحثهای روز مطالعات ادیان است و همواره بررسی و مقایسة آنها مورد توجه محققان بوده است. دین زردشتی هم یکی از قدیمیترین ادیان جهان است با ساختار، بینش و جایگاه خاصی که دارد همواره توجه دینپژوهان و ایرانشناسان را به خود معطوف کرده است.
این دین به دلیل قدمت و موقعیت و خاستگاه آن پلی ارتباطی بین شرق و غرب بوده و با تحقیق و بررسی بیشتر میتوان رگ و ریشهها و همانندیهای بسیاری بین این دین کهن جهانی و دیگر ادیان بدست آورد.
این کتاب که حاوی مقالات متخصصین حوزه مطالعات ادیان و ایرانشناسی است بر آن است تا مقایسهای بین دین زردشتی و باورهای دیگر چون یهودیت، مسیحیت، مانویت، معتزله، هندوئیسم، بودیسیم، دائویسم، شینتو و دیگر تفکرات و عقاید انجام دهد.
زردشت و جهان زردشتی؛ مجموعه مقالات (جلد دوم)
زردشت و دین زردشتی و مباحث مربوط به اَن همواره از موضوعات مورد بحث و تحقیق در حوزه مطالعات ایران شناسی و ادیان ایرانی بوده است. درباره زردشت، زمان و مکان زندگی او و اعتقادات و باورهایش از همان ابتدا آرای مختلف وحود داشت و این تشتت تا به امروز نیز ادامه یافته است.
در این مجموعه کوشیده ایم تا به صورت یک جا مهم ترین آرایی را که در این باره وجود دارد در کنار هم بیاوریم تا خواننده با نظرات متقاوت درباره زردشت و عقایدش رو به رو شود.
جلد حاضر متشمل بر مهم ترین آرایی است که محققان درباره زردشت و زمان زندگی او بیان کرده اند.
زردشت و جهان زردشتی؛ مجموعه مقالات (جلد اول)
زردشت و دین زردشتی و مباحث مربوط به اَن همواره از موضوعات مورد بحث و تحقیق در حوزه مطالعات ایران شناسی و ادیان ایرانی بوده است. درباره زردشت، زمان و مکان زندگی او و اعتقادات و باورهایش از همان ابتدا آرای مختلف وحود داشت و این تشتت تا به امروز نیز ادامه یافته است.
در این مجموعه کوشیده ایم تا به صورت یک جا مهم ترین آرایی را که در این باره وجود دارد در کنار هم بیاوریم تا خواننده با نظرات متقاوت درباره زردشت و عقایدش رو به رو شود.
جلد حاضر متشمل بر مهم ترین آرایی است که محققان درباره زردشت و زمان زندگی او بیان کرده اند.
جستاری در فلسفه زرتشتی؛ مجموعه مقالات
اثر حاضر، مجموعه مقالاتی درباره فلسفه دین زرتشت است. در این پژوهش ابتدا به ریشه های فلسفی دین زرتشت پرداخته شده و تاریخچه ای از زمان و زادگاه زرتشت و آموزه های وی ارائه گردیده است.
سپس ویژگی های دین زرتشت و مباحثی مانند کیهان شناسی، معادشناسی، ثنویت، زروانیت، خیر و شر و تحریف تفکر زرتشتی بر عصر کنونی مطرح شده است. اخلاق و جامعه در فلسفه زرتشتی در دوران هخامنشی و ساسانی ویژگی های فلسفه معاصر زرتشتی از مقالات دیگر کتاب است. از نظر نویسنده اگر چه عقاید زرتشتیان به ویژه در مساله خیر و شر تغییرات زیادی کرده است اما فلسفه اخلاق آنان ثابت مانده است.
مقالاتی چند درباره اوستا
اثر «مقالاتی چند درباره اوستا» نوشته ژان کلنز، گراردو نیولی، کارل هوفمان و مری بویس با ترجمه آقایان دکتر سید سعیدرضا منتظری عضو هیئت علمی دانشگاه ادیان و مذاهب و دکتر مجید طامه از سوی نشر ادیان منتشر شد.
به گزارش مرکز اطلاعرسانی و روابط عمومی دانشگاه، کتاب حاضر در حقیقت ترجمه مدخل اوستا از دایرهالمعارف ایرانیکا و چند مدخل دیگر مرتبط با همین موضوع از همین دایرهالمعارف است.
در مقدمه کوتاه کتاب به این نکته اشاره شده است که این مدخلها هرچند کوتاه و موجز هستند، اما از آنجا که نگارش آنها بر عهده برخی از مهمترین دانشمندان مرتبط با آن موضوع بوده، اطلاعات بسیار جامعی را نه تنها برای یک خواننده غیرمتخصص فراهم میآورند بلکه همچنین منبعی قابل استناد برای دانشمندان این حوزهها نیز به شمار میآیند.
مقالات این کتاب در چهار بخش فراهم آمده است: اوستا، جغرافیای اوستایی، زبان اوستایی و مردم اوستایی. مقالات بخش اول حاصل پژوهشهای ژان کلنز از نامیترین دانشمندان اوستاشناس در عصر کنونی است. کلنز در این مدخلها کوشیده است ابتدا خواننده را با سرگذشت کتاب اوستا و روایت سنتی آن آشنا سازد و در بخشهای بعدی به معرفی اوستا و مهمترین دستنویسهای آن اشاره کرده است و در پایان نیز تاریخچه مختصری از مطالعات اوستایی را ذکر کرده است.
بخش دوم مقالات نوشته گراردو نیولی است. وی اساس پژوهش خود را بر پایه فرگرد اول وندیداد گذاشته و در آن به مقایسه مناطق جغرافیایی این بخش از اوستا با موضوعات مرتبط و مشابه در سنت هندوایرانی و حتی هندواروپایی پرداخته است.
سومین بخش از مجموعه حاضر نیز در چهار مبحث خط اوستایی، واجشناسی اوستایی و نحو اوستایی آماده شده است. سه مقاله نخست نوشته کارل هوفمان و مقاله آخر نوشته ژان کلنز است.
بخش پایانی اثر نیز تألیف مری بویس است. در این بخش به اقوام اوستایی و خاستگاه و زمان آنها پرداخته و سلسله مراتب اجتماعی در دو بخش اوستای گاهانی و متأخر بررسی شده است.